Кефір зник із полиць магазинів Мурманська через відсутність упаковки внаслідок санкцій
24.05.2022   //  

Жителі Мурманська звернули увагу, що у популярних мережевих магазинах стало майже неможливо купити кефір, у тому числі місцевих виробників. Про це написав «Би-Порт».

У Мурманську не що інше, як кефірна криза. Придбати кефір, у тому числі від місцевих виробників, стало майже неможливо. Його просто немає на полицях найпопулярніших мережевих магазинів. Співробітники кажуть, що це пов’язано із відсутністю необхідної упаковки. Запаси направляються на більш пріоритетну продукцію. Наприклад, молоко.

З подібними проблемами стикаються підприємства по всій Росії. У Мурманській області упаковку для кефіру виробники молочної продукції отримують від підприємств РосПак та ПромУпак. Обидва підприємства зіштовхнулися зі збоями відвантаження, повідомило «Бі-порту» джерело в обласному уряді. Постачальник упаковки північноморської «Латони» запевняє, що відвантаження відновиться вже наприкінці цього тижня. «Тулома» також чекала на постачання цього тижня. Проте постачальник заявив, що партія картону, що прийшла, виявилася бракованою. Через це терміни зсунулись на наступний тиждень.

«Проблеми з упаковкою стосуються кефіру. Інші позиції відвантажуються в мережеві магазини у штатному режимі», – запевнив співрозмовник видання. Пізніше «Би-Порт» написав, що молочку поставляють у школи, а в магазини – за залишковим принципом.

Проблеми з упаковкою у російських виробників молочних продуктів виникли внаслідок вторгнення Росії в Україну. Іноземні постачальники, у тому числі шведська «Tetra Pak» та норвезька «Elopak», відмовилися постачати своє впакування російським компаніям.