Некрологи загиблих в Україні красноярців приховують в малотиражних «районках»
23.05.2022   //  

У невеликих районних газетах Красноярського краю періодично з’являються некрологи про військових, які загинули на війні Росії в Україні. Однак крім читачів друкованих газет і за межами районів про них ніхто не знає. На відміну від інших новин видання не дублюють цю інформацію на інтернет-сайтах своїх газет.

Це виявили журналісти онлайн-видання «NGS24.RU».

Зокрема, газета Абанського району «Красное знамя» 8 квітня опублікувала некролог про загиблого Юрія Шарковського включно з фотографіями похорону, газета «Канськие ведомости» 13 квітня розмістила некролог про Микиту Полусона, а «Знамя труда» в Картузькому районі 15 квітня присвятило цілу сторінку загиблому Олександру Єфанову.

Редактори районних газет пояснили журналістам, що не дублюють статті щодо загиблих військових на своїх сайтах з різних причин. Когось про це просили родичі загиблого. Інші посилались на рекомендації з крайового Агентства друку та масових комунікацій, які є засновниками районних та міських газет у Красноярському краї. Втім у Агентстві заявили, що таких рекомендацій не давали, натомість редакції самі невірно зрозуміли прохання враховувати думку родичів загиблих солдатів.

Також журналісти скаржаться, що крайовий військком відмовляється відповідати на запитання щодо кількості загиблих красноярців на війні в Україні і каже, що вести таку статистику вульгарно.