Мережа кав’ярень у Воронежі через санкції залишиться без фірмових паперових стаканчиків
22.05.2022   //  

Компанія «Робин Сдобин» через санкції вимушена відмовитися від фірмових паперових стаканчиків для кави та чаю – якісний фінський картон більше не по кишені рестораторам. А китайські аналоги розпадаються в руках покупців.

Про це повідомляє видання «Вести Воронеж».

Компанія, що володіє кав’ярнями у Воронежі, одночасно розмістила на своєму сайті відеоролик «Zа нами праVда» і твердження про те, що у роботі використовується виключно німецьке обладнання. Та попри ура-патріотизм, доведеться відмовитися від якісних фірмових стаканчиків – вони подорожчали на 50% та й дістати стаканчики з якісного фінського картону через санкції складно.

Власник мережі Олександр Губарєв визнав, що дефіцит ламінованого картону спричиняє зростання цін і цей процес продовжується.

«Досвід нашої роботи з виробниками паперових стаканів показував, що оптимальне співвідношення ціни та якості було у виробників, які використовували як сировину фінський картон. Ми працювали з двома такими компаніями – це Huhtamäki (Московська область) та компанія «Формація» (Санкт-Петербург). Сьогодні Huhtamäki не приймає замовлення, і є інформація, що вона закривається. При цьому «Формація» замовлення приймає, але терміни постачання склянок та вартість повідомити не можуть, оскільки сировини для виробництва склянок вони не мають. Оптимістичний прогноз поставки відновиться у серпні 2022 року», – цитує видання Олександра Губарєва.

Також Губарєв розповів, що стаканчики з китайського картону не виправдовували сподівань і часом розпадалися по шву прямо в руках у клієнтів.

Попри погану якість, вартість паперових стаканчиків, зроблених з китайського картону, продовжує зростати. І це дивує директора мережі «Робин Сдобин», адже він говорить про зміцнення рубля.

Хоча після так званого зміцнення рубля і не повернув назад підняті на 20% ціни на напої у своїх закладах.