В Омську через санкції і неможливість працювати вже закрилися два кінотеатри
21.05.2022   //  

В Омську вчора стало відомо про закриття найстарішого кінотеатру міста «Маяковський», а сьогодні ще одного – кінотеатру «Кристал», повідомляє newsomsk.ru.

Обидва кінотеатри належать підприємцю Іллі Іванову та Петру Варнавському, сину спікера законодавчих зборів Омської області. Іванов повідомив, що за відсутності фільмів можливостей для подальшої роботи кінотеатрів немає. Керівництво планує скоротити персонал та чекати змін на федеральному та міжнародному рівні.

«Шановні глядачі, з 24 травня, у зв’язку з ситуацією, що склалася в країні, кінотеатр «Кристал» тимчасово припиняє свою діяльність. Сподіваємось на швидке повернення!» – повідомили на сторінці кінотеатру у соцмережі.

Тим часом мешканці Омська в соцмережі вже фантазують на тему того, що може з’явитися на місці кінотеатрів, наприклад магазин, як це сталося з кінотеатром «Космос» (власник будівлі – місцевий депутат мав провести реконструкцію будівлі під кінотеатр, але в результаті там вирішили відкрити магазин побутової техніки).

Раніше про можливе закриття говорили власники і інших омських кінотеатрів. На початку травня вони заявили про те, що галузь перебуває у жалюгідному стані через санкції.

Як відомо, 16 травня член Асоціації власників кінотеатрів (АВК) Роман Ісаєв повідомив «Інтерфаксу», що уряд Росії відмовив власникам кінотеатрів у видачі субсидії у розмірі 6,5 млрд руб., про яку вони просили не один раз. За його словами, це може призвести до масового закриття кінотеатрів вже наприкінці травня, і це триватиме протягом усього літа. При цьому кінотеатри готуватимуть нові звернення та пропозиції для підтримки галузі.

Тим часом, одна з найбільших у Росії мереж «Кіномакс» закрила 30 кінозалів та два кінотеатри, повідомив Forbes гендиректор компанії Дмитро Нартов. До 24 лютого у мережі було 32 кінотеатри та 265 залів. За підсумками квітня та частини травня виручка «Кіномаксу» впала на 63% порівняно з аналогічним періодом 2021 року. Влітку фінансові показники можуть знизитися ще на 50%, вважає Нартов.