Пасажиропотік нижегородського аеропорту у квітні впав на 30%
21.05.2022   //  

Аеропорт ім. Чкалова у Нижньому Новгороді у квітні прийняв 63,3 тис. пасажирів, що на 30,7% нижче у порівнянні з минулим роком.

Про це з посиланням на пресслужбу аеропорту повідомляє нижегородське видання «В городе N».

Зниження пасажиропотоку, зокрема, пов’язують із зупинкою польотів за міжнародними напрямками для російських авіакомпаній через санкції. Крім того, впливає закриття повітряного простору над аеропортами півдня Росії.

За минулий місяць у міжнародному сегменті обсяги перевезень аеропорту у Нижньому Новгороді знизились майже на 94%. На внутрішніх напрямках падіння показників склало 17,6%. Найсильніше це торкнулось популярного раніше напрямку Ножній Новгород – Москва. Так у квітні за цим напрямком вилетіли на 42% туристів менше, ніж у минулому році. У той же час на 15% побільшало вильотів до Санкт-Петербургу, Сочі та Калінінграду.

«Наші гроші» писали, що Аеропорти в РФ недорахувалися в квітні третини пасажиропотоку у порівнянні з допандемійним 2019 роком. Хоча офіційну статистику з кризовими показниками не публікують, окремі гравці повітряного ринку відкрито пишуть про падіння попиту галузі.