На Алтаї таки відбувся мітинг проти підвищення цін (фото)
20.05.2022   //  

У столиці Алтайського краю Барнаулі 18 травня відбувся пікет проти зростання цін, за можливість проведення якого організаторам довелося судитися з мерією. Раніше мерія міста сама пов’язала інфляцію зі «спецоперацією» в Україні. А от організатори – представники КПРФ – звинувачують у цьому санкції, передає tayga.info.

«Поспілкувалися з людьми, багато хто підходив. Люди гостро реагують на стрибки цін, у багатьох весь сімейний бюджет іде на їжу. А з таким зростанням за останні два роки людям просто не вистачало навіть на елементарне. Приїжджала група людей якась, намагалися вивести учасників пікету на одну тему – щодо спецоперації, незрозуміло, звідки вони, чи то з боку влади. Один плакат на фото з графіком показує реальний стрибок цін. Зарплати, звичайно, навіть і близько так не виросли», – розповів секретар регіонального відділення КПРФ Антон Арцибашев, повідомляє ТГ-канал «Сибирьмедиа».

«Учасники акції роздавали спецвипуск газети «Голос праці» та розповідали перехожим про те, що внаслідок безпрецедентних західних санкцій російська економіка зараз стикається з численними викликами, проте за збереження колишнього неоліберального соціально-економічного курсу згуртувати народ Росії не вдасться», – повідомили в офіційній заяві після акції в місцевій організації КПРФ.

Мерія дозволила проведення пікету на околиці Барнаула. Мітинг вийшов небагаточисельним. У ньому взяли участь активісти КПРФ, «Лівого Фронту» та рух «За новий соціалізм».

Нагадаємо, мерія Барнаула намагалася заборонити акцію на підставі формування «негативного ставлення» до «спецоперації», тобто війни в Україні, влаштованої президентом РФ Володимиром Путіним.

Організатори акції оскаржили рішення мерії в суді, який ухвалив, що пікет «Проти підвищення цін!» носить економічний характер і не має відношення до «спеціальної військової спецоперації» в Україні. Відтак, суд визнав незаконним рішення мерії Барнаула про відмову у погодженні пікету та зобов’язав її повторно розглянути заяву комуністів про мітинг.