В Краснодарі не можна купити долари по новому курсу рубля
19.05.2022   //  

Після новин про зміцнення рубля журналісти обійшли 10 банків у Краснодарі і спробували купити долари. З’ясувалося, що по заявленому Центробанком курсу придбати валюту неможливо.

Про це повідомляє видання 93.RU.

За даними видання, багато містян скаржиться на повну неможливість придбати валюту. Придбати долари журналісти спробували у 10 банках в той час, коли за курсом Центрального банку Росії вартість одного долара становила 63,4 рубля, євро – 65,8 рубля (для переведення у гривні діліть приблизно на три).

Купити долари вдалося тільки у двох банках з 10-ти. Проте за суму, близьку до офіційного курсу, банки згодні лише купувати долари і євро в населення. Продають набагато дорожче. У «Локобанку» долари можна купити по 78,5 рубля, продати – по 62,6 рубля. Курс євро – 95 і 67,5 рубля відповідно. У Ощадбанку долар коштує 60,69 рубля при продажу та 79,55, якщо ви захочете його купити, євро – 62,93 та 86,39.

Співробітниці кількох банків підтвердили, що справді все залежить від того, скільки людей принесло валюту до цього. Наперед це неможливо дізнатися, тому прогнозувати ситуацію не можна.

В деяких банках зізналися, що купити валюту не можна в жодному з відділень. Джерело, пов’язане з однією з фінансових установ розповіло, що банк має ліміт на видачу доларів. Щодня він може вичерпуватися до кінця дня, тому, щоб обміняти гроші, варто приходити раніше.