Для тату-салонів Єкатеринбурга стрибнули ціни на матеріали, якісних російських аналогів немає
19.05.2022   //  

У тату-салонах Єкатеринбурга подорожчало все – від картриджів та фарб до трансферного паперу та вазеліну. Причому в деяких випадках альтернативи матеріалам, що різко подорожчали, просто немає.

З якими проблемами стикнулись майстри тату, пише Екатеринбург Онлайн (для переведення у гривні діліть приблизно на три).

«Візьмемо, наприклад, картриджі для татуювання. Існує безліч різних фірм, в основному американські та китайські. У американського бренду Bishopдо на початку спецоперації упаковка в мінімальній конфігурації коштувала 2295 рублів, зараз же вартість 2856 рублів, а на піку цінник був близько 4000 рублів, —  розповідає Олександр Суворов з магазину Suvorov Shop. — Також є відомі бренди польського виробництва Kwadron та німецького Cheyenne, і німецька компанія відмовилася постачати свою продукцію до росії через відомі всім причини».

В середньому картриджі подорожчали на 7-29%, фарба та крем догляду за тату –на 25%, трансферний гель – на 28%.Подорожчали також і російські аналоги.

Фарбу для тату майстри звикли використовувати американських брендів, бо зізнаються, що російські, китайські та європейські помітно поступаються в якості.

До того ж, якісних аналогів картриджів російського виробництва наразі немає. А ті нові бренди, що почали з’являтися на внутрішньому ринку, лише проходять тестування.

На фоні зростання вартості матеріалів багато студій Єкатеринбурга підняли ціни на свої роботи.

Піднялися у ціні не тільки розходники імпортного виробництва. Також здорожчали і матеріали російських фірм.

«Вітчизняний крем для догляду за татуюванням Doctor Pro був за вартістю 360 рублів, а зараз – 450 рублів. Рулон плівки для загоєння російського виробництва Tattoo Revive був 2290 рублів, а зараз уже 3400 рублів», —  додав Олександр Суворов.

«Через спецоперацію витратні матеріали подорожчали вдвічі, а то й більше. Щось з часом трохи скоригувалося, але ціни залишилися вищими, ніж були раніше, — розповів тату-майстер Дмитро Гаподченко. — Особисто я у зв’язку з цим ціни піднімати не планую, бо якість моїх робіт не виросла через санкції, а самі татуювання, гадаю, й надалі будуть затребувані».

У ще одному салоні зазначають, що зараз вже піднімати ціни немає сенсу, тому що курс долару відкотився і вартість розхідників поступово знижується. Основний ціновий стрибок був на початку вторгнення росію в Україну. Сьогодні, у порівнянні із січнем, ціни вище відсотків на 20.