Багаті росіяни скуповують дорогу нерухомість в Дубаї, а бідні – найдешевші дачі в Росії
19.05.2022   //  

Одразу дві тенденції відзначили спеціалісти на ринку нерухомості Росії. Громадяни Росії різко активізувалися в ОАЕ та Росії, от тільки в протилежних цінових сегментах. Про це повідомляє видання «Сектор Медіа» із посиланням на «Ділові Емірати» та «Ізвєстія».

Рекорди б’є ринок нерухомості Дубая (ОАЕ): перший квартал 2022 став найуспішнішим за останні 12 років. Було укладено 20 539 угод купівлі-продажу на $15,2 мільярда. Причому представники Росії увійшли до топ-5 інвесторів: кількість росіян, які бажають вкласти дубайську нерухомість, збільшилася більш ніж на 65%. Вони зайняли п’яте місце, тоді як більш високі місця займають інвестори з Великої Британії, Італії, Франції та Канади.

Росіяни купують нерухомість у Дубаї або під здавання в оренду, або для себе. Перші в умовах санкцій розглядають стабільний дохід від нерухомості в ОАЕ як рятівне коло. Що ж до покупців нерухомості для себе, то 75% зацікавлені у купівлі переважно ексклюзивної нерухомості в Дубаї, наприклад, квартир вартістю близько $3 млн. І серед цих покупців є володарі дуже великих статків. Про це кажуть брокери, але не розкривають їхні особи.

Водночас підскочив попит на дешеві заміські будинки та ділянки у Росії. За січень-квітень він збільшився на 25-30% порівняно з аналогічним періодом 2021 року. На найдешевші варіанти попит зріс на 40-50%. Натомість дорожчі об’єкти втратили свою привабливість.

Частина доступної пропозиції – це дачі та будинки, збудовані до стрімкого зростання цін на будівельні матеріали. Адже деякі види будматеріалів подорожчали до 50% за два роки.