Суд визнав незаконною відмову мерії Барнаула погодити пікет проти підвищення цін
18.05.2022   //  

Центральний районний суд Барнаула визнав законним пікет проти підвищення цін, який заявили місцеві комуністи. Про це повідомляє Інтеракс-Сибір та tayga.info.

Суд ухвалив, що пікет «Проти підвищення цін!» носить економічний характер і не має відношення до «спеціальної військової спецоперації» в Україні. Відтак суд визнав незаконним рішення мерії Барнаула про відмову у погодженні пікету та зобов’язав її повторно розглянути заяву комуністів про мітинг.

Мерія Барнаула за рішенням суду узгодила проведення пікету проти зростання цін на 18 травня. Мітинг пройде у віддаленій частині міста.

Нагадаємо, мерія Барнаула намагалася заборонити акцію на підставі формування «негативного ставлення» до «спецоперації», тобто війни в Україні, влаштованої президентом РФ Володимиром Путіним.

Відзначимо, що у своїй відповіді чиновники напряму пов’язали зростання цін з бойовими діями. І заборонили мітинг, щоб запобігти «поширенню інформації серед великої кількості людей та формуванню у них негативного ставлення до спеціальної військової операції в Україні», що свою чергою «може спричинити необґрунтоване зростання соціальної напруженості, суспільні хвилювання».