Сироварні, пивоварні та виноробні Кубані платитимуть більше за ємності – через санкції дорожчає метал
17.05.2022   //  

Імпортний метал для виробництва котлів, чанів, різних ємностей для сироварень, виноробень та пивоварень дорожчає через санкції.

Про це повідомляє видання «АиФ Кубань».

На Кубані виробляють цукор, олію, молочну продукцію, овочеві консерви, фруктові соки, сири, дитяче харчування тощо. Все це виготовляється за допомогою імпортного обладнання, зарубіжних добавок та інгредієнтів, технологій, сировини, що дорожчає через санкції.

Метал, з якого виготовляють різноманітні ємності подорожчав у півтора рази. Виробникам ємностей доведеться підняти ціни.

«Вийти від імпорту поки не виходить. Для виробництва котлів, чанів, різних ємностей для сироварень, виноробень та пивоварень ми використовуємо іноземний нержавіючий метал, російських аналогів поки що не знаємо…  Щодо західних санкцій, то вони серйозно вдарили по галузі. Ми тільки оговталися після локдауну. Через пандемію виробники не отримали очікуваного виторгу, згодом зупинили модернізацію, розширення своїх підприємств, відповідно, і в нас впали замовлення. Тепер злетіли ціни на сировину», – цитує видання головного інженера підприємства з виробництва металевих конструкцій у Краснодарі Олексія Руденка.