Ресторатори Калінінграду не можуть відкрити нові заклади через відсутність обладнання з Європи, замовленого до 24 лютого
17.05.2022   //  

Відкрити нові заклади громадського харчування в Калінінградській області стає складніше через проблеми з доставкою та подорожчанням будматеріалів. Ресторатори регіону наразі не можуть вивезти з Європи обладнання, замовлене до 24 лютого, тобто до початку війни Росії з Україною.

Про це у підкасті «Приїжджай!» розповів власник гастробару «Сіль», ресторану Seasons та кондитерської Tamago Kissaten Дмитро Акулов, пише «Kaliningrad.rbc.ru».

«Ми запустили всі проекти та процеси до 24 лютого. І зараз ціни зростають, постачальники не можуть привезти те, що вони обіцяли спочатку, постає проблема з логістикою, будматеріалами, обладнанням, яке передоплачено і знаходиться в Європі. Європейське обладнання або не можна привезти, або постачальники європейського обладнання більше не працюють з Росією. Ті, хто хоче відкритися вчасно і планує відкриття, вони, напевно, переходитимуть на російське обладнання», — розповів підприємець.

Акулов зазначив, що європейське обладнання більш технологічне, професійніше і надійніше, ніж вироблене в Росії.

«Ринок російського обладнання стартував, напевно, лише 20-25 років тому, нам ще потрібно працювати. Питання ще й технологій. У європейських виробників їх набагато більше – інтелекту більше, електроніки, якісних деталей. Російські індукційні плити працюють не так надійно, як європейські», – уточнив ресторатор.