Читинський молочний завод на Забайкаллі підняв ціни на 42%, бо подорожчало майже все
17.05.2022   //  

Ціни на продукцію Читинського молочного комбінату в Забайкальському краї зросли в середньому на 42% з березня-квітня через зростання закупівельних цін у постачальників. Про це повідомив його комерційний директор Андрій Колесніков виданню «ZabNews».

«Ціни підвищилися тому, що з березня постачальники підняли ціни на всі інгредієнти, запчастини, комплектуючі, які задіяні у виробництві молока», – зазначив Колесніков.

Крім того, з 1 квітня на 25% підвищилися ціни на незбиране молоко, яке комбінат купує у селян. Разом із подорожчанням у постачальників це позначилося на споживчих цінах.

«Усередині комбінату те, що можна було не піднімати, – ми не піднімали. Молоко ми зараз у населення збираємо, підняли на 25%, тобто ми таким чином підтримуємо сільських жителів. Ми не могли підняти для них ціни без підвищення цін на свою продукцію», – додав Колесніков.

Журналісти видання на початку кожного місяця обходять магазини в Читі, фіксуючи ціни на складові продуктового кошика. Проект називається «Індекс гречки». На кожен продукт обчислюється середня вартість, яка порівнюється з його середньою вартістю минулого місяця. Молоко «Молочний острів» подорожчало майже на 30 рублів за чотири тижні.