Через відтік заробітчан та проблеми з імпортними матеріалами можуть заморозити будівництво великого ЖК в Єкатеринбурзі
17.05.2022   //  

Замість грудня 2022 року, квартири у житлового комплексу «Теплые кварталы» у Єкатеринбурзі обіцяють здати в квітні 2023. Пайовики припускають, що це не останнє відтермінування та налякані, що будівництво взагалі заморозять.

Про проблему зірваних строків будівництва написали журналісти сайту Екатеринбург Онлайн.

Пайовики житлового комплексу «Теплые кварталы» отримали від компанії «База Девелопмент» повідомлення про перенесення термінів укладання договорів купівлі-продажу. В нові квартири люди планували заселятися вже наприкінці цього року, але пайовикам у додатковій угоді до договору забудовник пропонує погодитися на продовження терміну укладання купівлі-продажу до 30 квітня 2023 року.

Власник компанії «База Девелопмент» Марк Заводовський намагаючись врятувати ситуацію пояснює, що такі повідомлення можуть бути «страхувальним варіантом» через відомі проблеми на ринку.

«Це пов’язано з проблемами постачання матеріалів або складнощами у підрядників. Але в даному випадку ми перестрахувалися. Теоретично можемо закінчити і раніше. Але зараз ситуація непроста, зокрема і з іноземними співробітниками (маються на увазі мігранти), які приїжджали до нас на заробітки, та з імпортними матеріалами. Сподіваюся, що перенесення термінів за договорами таки не буде», — пояснив забудовник.

Але багато пайовиків вже сумніваються — чи варто забирати з кооперативу свої гроші, чи ще почекати. Власники паїв турбуються, що будівництво взагалі зупиниться.

«Вони там що, будівництво заморозили? Один кран із майданчика прибрали. У чаті обговорювали, що один підрядник від них пішов, і тому тепер не укладаються. Телефонували забудовнику, там кажуть, що будівництво триває. Показують фото, що вже засклили будинок, а це фото чотиримісячної давності», – розповів один з пайовиків.