«Однією ногою в могилі»: в кінотеатрах Астрахані ні глядачів, ні реклами фільмів
15.05.2022   //  

Кінотеатри Астрахані з трудом виживають через санкції – за словами співробітників, таких порожніх залів не було навіть у ковідний рік.

Про це повідомляє видання «КаспийИнфо».

Заклади виживають наразі лише завдяки «Пушкінській карті». Це картка для молоді, яка дозволяє відвідувати культурні заходи коштом держави. Але навіть з урахуванням власників «Пушкінських карт» відвідуваність кінотеатрів впала на 80%.

«Потік відвідувачів» у травневі свята перевершив найгірші сподівання власників кінотеатрів.

Російський глядач не йде дивитися російське кіно. Фільм «Перший Оскар» аж ніяк не замінив «Бетмена». Тим більш, прокат російських фільмів добігає кінця і нічого нового не виходить.

«Кінотеатри однією ногою в могилі», – сказав виданню співробітник астраханського кінотеатру.

У кінотеатрах зачиняють каси, робітникам зменшують кількість робочих годин. Кількість контролерів та адміністраторів скоротили вдвічі. Також зараз у кінотеатрах немає й рекламних матеріалів. Кінопрокатники перестали їх надсилати. Максимум висять новини-плакати. Ні листівок, ні наклейок, ні подарунків-сувенірів.

«Ми маємо обов’язки перед ТЦ «Ярмарок», перед співробітниками, є позаштатні ситуації, щось зламалося. Ми зверталися до адміністрації президента, адміністрації Астрахані, до всіх структур, які могли б нам допомогти. Відповіді немає. Кінопрокатну індустрію фактично кинули напризволяще», – цитує видання співробітника адміністрації астраханського «Кіномаксу».