Російські аеропорти в квітні втратили третину пасажирів
12.05.2022   //  

Аеропорти в РФ недорахувалися в квітні третину пасажиропотоку у порівнянні з допандемійним 2019 роком.

Про це повідомляє сайт Асоціації туроператорів.

Хоча офіційна статистика по аеропортам за кризові березень та квітень не опублікована, окремі гравці ринки оприлюднили свої показники. Так, пасажиропотік аеропорту Єкатеринбурга Кольцово в квітні знизився на 30% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року і склав біля 323 тис пасажирів. При цьому, міжнародний трафік в аеропорті впав на 70%.

Аналогічні цифри показав самарський аеропорт Курумоч. Активність пасажирів впала на 27%, послугами скористалося тільки 155 тис людей.

Крім того, менше з цих аеропортів літало пасажирів в Москву. За цим напрямком аеропорт в Єкатеринбурзі показав падіння на 29%, а падіння для Самари склало 36%. Падіння попиту на польоти в Москву пов’язано з тим, що раніше її аеропорти використовувалися як транзитні для пересадки на міжнародні рейси.

Відома також статистика двох столичних аеропортів за березень. Там падіння попиту ще більше, ніж в регіонах. У Внуково  пасажиропотік в березні у порівнянні з 2019 роком впав на 40%, а у Домодєдово – на 35%. Міжнародний пасажиропотік впав вдвічі.

Аеропорт Санкт-Петербурга Пулково показав в квітні падіння міжнародного пасажиропотоку в п’ять разів – до 108 тис пасажирів.