«Дивимося і плачемо»: блогери з Єкатеринбурга втратили заробіток через блокування TikTok
12.05.2022   //  

Заробітків через інтернет у єкатеринбурзьких тіктокерів більше немає, бо новий контент опублікувати неможливо. А інші соцмережі не компенсують втрати.

Про це сайту Моменты пожалился TikTok-блогери.

TikTok для багатьох з них був майданчиком для заробітку. Після вторгнення російської армії в Україну, на початку березня, TikTok відключив для російських користувачів можливість вести прямі трансляції та завантажувати новий контент. Після заборони на публікацію контенту блогери Єкатеринбурга залишилися і без можливості його монетизації.

«Заробітку в TikTok зараз зовсім немає. І для мене це сумно, бо це був мій основний дохід, — розказала б’юті-блогер Ганна Столяровська, відома як Блестючка.

Ще одна місцева блогерка Наталя Брусова поскаржилася: «

Я змогла набрати 200 тисяч передплатників за кілька місяців і 1-2 мільйони переглядів на відео і як тільки все пішло в гору, мене обломали».

Дівчина зізнається, що хоча частина її передплатників все ж таки перейшла в Instagram (продукт компанії Meta, визнаної екстремістською організацією, заборонений на території РФ), «але сліз було пролито чимало».

За словами уральської тіктокерки Анастасії Кітової, проблема, ще й у тому, що контент, який створено для TikTok, не придатний для інших майданчиків. Дівчина працювала саме як контент-менеджерка TikTok-аккаунту.

«Я заробляла на TikTok, але не скажу, що якісь нечувані гроші. Ролик, щоб просунути пісню, коштував у мене три тисячі. Мене навіть прийняли на роботу тому, що я веду TikTok-аккаунт і ми з хлопцями просунули наш блог без жодних вкладень та реклами до 40 тисяч передплатників. А зараз ми заходимо в аккаунт, дивимось і плачемо, — повідомила Анастасія Кітова.

Раніше ми писали, що через падіння платоспроможності клієнтів психологи в Єкатеринбурзі працюють за репост.