Через дефіцит паперу в Іркутську закривається найстаріший магазин коміксів
12.05.2022   //  

Найстаріший магазин коміксів в Іркутську закривається через дефіцит паперу. Про це повідомила його власниця Юлія Авдєєнко, повідомляє «Сибір.Реалії».

Через зростання цін на фарби та дефіцит паперу видавництва підняли ціни на комікси більш ніж удвічі. Крім того, через санкції, запроваджені країнами Заходу через війну Росії з Україною, повністю припинилися постачання сувенірів.

«Всі фігурки приходили з-за кордону, зараз поставки припинилися. Залишитися на плаву, звичайно, можна, ось тільки тоді Woody Comics перетвориться на елітарний магазин. Все буде втридорога, а асортимент – набагато менше. Народ ходити перестане, продажі впадуть», – повідомила власниця.

Woody Comics Авдєєнко з подругами відкрила у 2016 році. «Через рік вдалося переїхати в приміщення більше, потім були непогані 2018 і 2019 року з коміконами і вечірками. У 2020-му ледве вдалося пережити ковідний локдаун. У 2021-му здавалося, що нарешті все налагоджується. Були великі плани на 2022, але дещо трапилося і всім мріям прийшов кінець. Два місяці я прораховувала всі можливі варіанти. Без жодної радості я вирішила закрити магазин», – повідомила Юлія.

Нагадаємо, з 24 лютого російська армія проводить бойові дії на території України, метою яких спочатку називалися «денацифікація та демілітаризація» країни. З початком війни, яку російська влада називає «спецоперацією», розвинені країни ввели санкції проти Росії, а понад 200 іноземних брендів пішли з російського ринку. Через санкції до Росії перестали постачати відбілювач для паперу. Це викликало дефіцит білого паперу, і російські комбінати розпочали випуск жовтого паперу.