Ростовчани через санкції пересідають на вживані китайські автівки, ціни на які зросли в 1,5 рази
11.05.2022   //  

Попит на китайські автомобілі з пробігом у Ростовській області за період з 1 січня по 20 квітня цього року зріс на 8,9% порівняно з минулим роком, а ріст пропозиції зросла на менший відсоток – на 5,5%.

Про це пише видання «Donnews.ru» з посиланням на дані сервісу «Авіто Авто».

Середня вартість китайських машин у Ростовській області до кінця квітня досягла 479 тис рублів (для переведення в гривні діліть приблизно на три)., збільшившись за рік у середньому на 45%.

Якщо раніше популярність китайських брендів зростала в основному через їхню відносно низьку вартість (порівняно із західними брендами), то тепер свою роль відіграє і дефіцит нових авто європейського та американського виробництва.

Якщо дивитися по брендам, то найвища популярність у Ростовській області – у Chery. Його частка у структурі попиту становила 28,4%. Середня ціна автомобілів з пробігом цього бренду в період з 1 січня до 20 квітня – 433,5 тис рублів.

Видання також звернуло увагу, що згідно з даними «Автостату», за підсумками квітня 2022 року в Росії було куплено всього 28 тис нових легкових автомобілів. Це антирекорд останніх 15 років. Квітневі продажі виявилися втричі нижчими від березневих (79 тисяч) і в шість разів нижчими, ніж за квітень 2021 року (171 тис).