В РФ продажі нових легкових автівок впали втричі
10.05.2022   //  

В Росії продажі нових легкових автомобілів у квітні впали в 2,9 рази порівняно з березнем.

Про це пише «Комерсант» з посиланням на дані «Автостату». Аналітичне агентство орієнтується на інформацію АТ «Електронний паспорт», тобто фактично йдеться про реєстрацію автомобілів.

На сьогодні більшість іноземних компаній, крім китайських, офіційно оголосили про зупинення продажу та виробництва в Росії. Вітчизняні автозаводи також стикаються із проблемами з випуском через недопостачання компонентів. При цьому попит на автомобілі почав активно скорочуватися з другої половини березня.

За словами Сергія Удалова із «Автостату», для того, щоб клієнти масово пішли в автосалони, потрібна певна зміна ситуації або різке падіння цін.

«Зараз у всіх є розуміння, що з новими автомобілями перспективи неясні, але купують їх в основному ті, хто має передбачуваність з доходами, або кому машина необхідна для відкриття бізнесу», – зазначає він.

Машини всіх марок є на складах, але їхня кількість істотно зменшилася, каже заступник гендиректора з продаж нових автомобілів «Авілона» Олексій Стариков.

«Загалом можна очікувати, що дилери вичерпають наявні запаси протягом двох-п’яти місяців залежно від обсягу бізнесу», – робить висновок він.