У Бурятії військова частина через службу зайнятості шукає гранатометників. Вимога одна – 9 класів
10.05.2022   //  

Військова частина №69647, дислокована у бурятському місті Кяхта, опублікувала оголошення про пошук рядових, сержантів та водіїв. Вакансії розміщено на офіційному сайті служби зайнятості республіки. Першим на повідомлення звернули увагу «Люди Байкалу», передає tayga.info.

Командуванню знадобився 941 рядовий та сержант. Їм обіцяють 22,3-28,9 тис. рублів за «відрядною формою оплати праці» (для переведення в гривні – поділіть на три).

«Для виконання спеціальних обов’язків військовослужбовці можуть наділятися додатковими правами – застосування зброї, сили, пред’явлення вимог, обов’язкових для виконання, підпорядкування суворо певним особам та іншими правами», – сказано в оголошенні.

Вимога до претендентів одна – 9 класів школи. Жодного стажу не потрібно.

Також військова частина опублікувала чотири вакансії для «водіїв автомобілів» із загальною кількістю вільних місць – 298. У них виявилися різні вимоги. По одній шукають регулювальників, санітарів, слюсарів, хіміків, екскаваторників, експедиторів та електриків, по іншій – «вулканізаторників, гранатометників, заправників, комірників, кухарів, радіотелефоністів, електриків».

Найменше вакантних місць – 38 – для «водіїв автомобілів», в оголошенні про яких йдеться про пошук «компресувальників, кранівників, лінійних наглядачів, майстрів, мотористів, кухарів, радіотелефоністів, розвідників». Для «водіїв автомобілів» також передбачена відрядна оплата – від 22,3 до 28,7 тис. рублів.

На сайті служби зайнятості зазначено, що претенденти можуть дзвонити начальнику частини Юрію Медведєву.

Бурятія – один із лідерів серед російських регіонів за кількістю уродженців, які загинули під час війни в Україні. За підрахунками «Людей Байкалу», які офіційно підтверджені чиновниками та родичами, померли щонайменше 117 людей із цієї республіки.