У школах Ярославської області через зростання цін на продукти подорожчали шкільні обіди
09.05.2022   //  

Вартість харчування для учнів 5-11 класів шкіл Ярославської області з травня виросла на 15%.

Про це повідомляє ярославське видання «76.RU».

«У ситуації, що склалася (криза після введення санкції у зв’язку із нападом Росії на Україну) стало неможливим підтримувати якість їжі в шкільних їдальнях за цінами, які були раніше встановлені. Тож вартість харчування з 1 травня збільшилася. Батьки школярів 5-11-х класів, що не належать до пільгових категорій, як і раніше, платитимуть 65 рублів, а 10 рублів підвищення будуть оплачуватись за рахунок обласного бюджету», – цитують журналісти обласних чиновників ((для переведення в гривні діліть приблизно на три).

Проте це не зовсім так. Влада оплачує різницю лише одноразового походу у їдальню. За більше, якщо дитина у школі захоче не лише поснідати, а і пообідати, батькам доведеться платити самостійно. Це підтверджують самі чиновники:

«Для батьків, які бажають організувати додаткове харчування у школі у вигляді обідів, вартість становитиме 75 рублів».

У той же час учні 1-4-их класів та учні-пільговики продовжують харчуватись безкоштовно.

У школах Ярославської області де є власні їдальні, наприклад у Данилівському районі, за кошти батьків харчуються до 10% відсотків учнів. Додаткові 10 рублів з кожного обіду підуть на розширення асортименту страв.

У дитячих садочках вартість харчування поки що не змінилась. Як і раніше вона становить 165 рублів на день.

Вартість продуктів харчування зросла по всій Росії і потягнула за собою подорожчання не тільки шкільних обідів або брак харчів у садочках. Подорожчали путівки у дитячі табори, довелось відмовлятись від бенкетів,  злетіли ціни у кав’ярнях, а ресторанний бізнес змушений змінювати заморські делікатеси аналогами російського виробництва.