«Якщо подорожчало, то вже не подешевшає»: володимирці не вірять у зниження цін від курсу рубля
08.05.2022   //  

Мешканці російського Володимира не думають, що ціни вже коли-небудь повернуться на місце. Про це пише міський онлайн-портал «ProГОРОД».

Долар у Росії подешевшав і коштує менше ніж до початку війни в Україні та введення західних санкцій. Тоді в країні подорожчали майже усі групи товарів – від продуктів до побутової техніки та автомобілів. Проте зі стабілізацією курсу нічого з цього не дешевшає.

«Холодильник замість 15 тисяч рублів зараз коштує 25, і ціни не падають, – бідкається читачка Телеграм-каналу міського онлайн-порталу (для переведення в гривні діліть приблизно на три).

«Нещодавно зламалася пральна машинка, довелося купувати нову. Найдешевша, яку ми змогли знайти – коштувала 26 000 рублів!», – розповідає інша мешканка Володимира.

«Таке відчуття, що продукти не тільки не збираються дешевшати, то ще й дорожчають! Тільки на цукор ціни трохи знизили, але все одно дешевше за 77 рублів я його не бачила, а до лютого його спокійно можна було купити за 54-55 рублів», – ділиться інша. 

Втім, деякі городяни таки помітили тенденцію зниження цін на окремі товари. Правда причиною зменшення цін, наприклад, на нерухомість, є прагнення втримати клієнта котрий йде. Або бажання росіян, попри санкції, придбати товари європейської якості. Нехай, навіть, і уживані.

«Машини з Європи дуже подешевшали. Якщо є віза, їдете до Європи, купуєте машину та своїм ходом назад додому! За таким курсом, наприклад, «Шкода Октавіа» дешевша, ніж у нас «Лада Веста» коштує».

«Так, перегляньте сайти оголошень. Вони завалені прохідними іномарками з Європи. Нині це вигідно, як ніколи».

Серед любителів онлайн-покупок є надія, що стабілізація курсу вплине на зменшення цін на «Алі Експрес».

«На тому ж «Алі Експрес» ціни впали. Буде менший курс – будуть менші ціни на «Алі». А ось наші «бариги» навряд чи ціни будуть збивати», – пише один із читачів порталу. 

Натомість експерти прогнозують зростання цін на фоні цієї стабілізації курсу долара. Вартість на товари, які припинили постачати з інших країн до Росії через санкції, продовжуватиме рости.

Раніше «Наші гроші» вже писали, що через здорожчання цін на колеса, через що автовласники заношують старі шини до дірок, відсутність міжнародних досліджень по раку і прогнози ріст цін на ліки, та товстий і малофункціональний «отєчєствєнний» ноутбук за височенною ціною.