Фейковий патріотизм: у виробника прапорів з Казані попит впав до 40%, приватних замовлень на Z-символику немає
08.05.2022   //  

Казанська компанія «Арт-Флаг», що займається пошиттям прапорів, форми, а також є постачальником штандарта президента Республіки Татарстан, після запровадження санкцій замовлення скоротилися на 30-40%.

Про це в інтерв’ю сайту «Бизнес.Online» розповів власник фірми Андрій Ніконов.

Від прапорів відмовилися як корпоративні, так і бюджетні замовники, адже почали скорочувати свої видатки.

Строки доставки тканини, яку фірмі постачали з Європи, а це близько 30% від загального об’єму поставок, зросли у 2-3 рази. Також скоротився асортимент тканин, а ціни зросли на 30-40%.

«Нам доводиться витрачати більше оборотних засобів для поповнення запасів на складі, щоб тримати сировину під очікувані замовлення, по суті заморожувати кошти», – сказав Ніконов.

Підприємець відзначив, що нитки для вишивки, спеціальний папір, фарби, які необхідні у виробництві – європейських виробників, і яка ситуація буде надалі – не відомо. Як і що буде з гарантійним обслуговуванням японської техніки, яку нещодавно придбали.

Відтак підприємство підвищило свої ціни на 20%, проте як констатує власник, працює собі в нуль.

Не рятує підприємство і пошиття під замовлення прапорів із літерами Z i V, які використовує російська армія на своїй техніці.

«Автомобільні прапорці із цими символами у нас закупили організації, які займаються військово-патріотичним вихованням населення. Вони зазвичай працюють із державними установами та проводять за їхнім дорученням патріотичні заходи. Від приватних осіб таких замовлень нам не надходило», – зазначив власник підприємства.