В Бурятії, звідки найбільше гине солдатів в Україні, влада бореться із санкціями роздачою селянам курок-несучок
07.05.2022   //  

В Бурятія влада запровадила антисанкційні заходи, у вигляді підтримки населенню за демпінговими цінами почали роздавати курок-несучок.

Про це повідомив «Восток Телеинформ».

По заявкам людям будуть видавати курей Улан-Удейської птахофабрики по 30 рублів за голову при ринковій вартості птиці в 280 рублів (для переведення в гривні діліть приблизно на три). Загалом планують роздати 20 тисяч курей.

Видання «Новая Бурятия» уточнило, що за урядовою програмою отримати за пільговою ціною курку можуть тільки селяни, сім’ї до чотирьох людей дозволяється виписати 10 птахів. Більш чисельна сім’я може розраховувати на 20 несучек.

Уряд Бурятії вже повідомив, що її новаторством зацікавилися інші регіони РФ, зокрема Ульяновська область.

Як писала «Медуза», Бурятія  займає друге місце серед російських регіонів по кількості загиблих на війні в Україні. Більше – тільки в  Дагестан. Похорони військових в Улан-Уде та інших населених пунктах Бурятії, за даними видання, відбуваються майже щодня. В столиці похорони відбуваються в центральній залі республіканського центру стрільби з лука паралельно із заняттями тут дитячих секцій. Велика кількість контрактників із Бурятії в російській армії через низький рівень життя республіки.