Директор коледжу (РФ) закликав «коли все закінчиться» надати пріоритетне право на поновлення свавільно відрахованим студентам
03.05.2022   //  

Директор Новосибірського міського відкритого коледжу Сергій Чернишов розповів у соцмережах, що до навчального закладу надійшов лист від МВС із доносами на студентів та вимогами провести «виховну роботу», передає tayga.info.

«У листах – ухвали судів про притягнення їх до адміністративної відповідальності. За дискредитацію збройних сил та за участь у несанкціонованому мітингу – все на початку березня. Усього чотири особи. Втім, ми і без них усе це знали – нам батьки майже у прямому ефірі писали, як їхні діти сидять у автозаках», – розповів Чернишов.

«Просять провести виховну роботу, підвищити рівень патріотизму і надалі не допускати їхніх незаконних дій. Вимагають, знаєте, неможливого. Тому що, коли активні та розумні молоді люди виходять на вулицю з гуманістичними гаслами, а у відповідь на це ті, хто, по ідеї, повинен захищати їх від злочинців, садить їх у автозак, – тут можна скільки завгодно виховувати патріотизм», – зазначив директор коледжу.

«Гаразд, наші студенти знають, що ми, звичайно, від такого їх застерігаємо, але жодних репресій за це не чинимо. Але ж ми знаємо, що в 95% випадків подібні листи в коледжі та вузи закінчуються всіма карами небесними, аж до відрахування. Це, у певному сенсі, теж сформує у відрахованих дуже чітку громадянську позицію, всім зрозуміло яку», – написав Чернишов.

Директор запропонував зібрати дані про кількість студентів, відрахованих «по бєспрєдєлу», щоб, «коли все це закінчиться», вони мали б пріоритетне право на відновлення.

«І головне. Дорогі батьки, будьте на стороні своїх дітей. Статті приходять та йдуть, а діти залишаються. І вони, звичайно, будуть кращими, ніж ми. І кращими, ніж ті, хто їх зараз карає», – додав він.