Найбільший виробник упаковок Сибіру і Далекого Сходу РФ через дію санкцій піднімає ціни на 30%
29.04.2022   //  

Новосибірська компанія «Нео-Пак», що постачає гнучку упаковку та пакети по Сибіру, ​​Росії та за її межі, повідомила про підвищення цін до 30% через п’ятий пакет санкцій ЄС, що заборонив ввезення до Росії малотоннажної хімії, необхідної для виробництва, передає BFM-Новосибірськ.

Про підвищення цін на продукцію клієнтів та партнерів попередив директор ТОВ «Нео-Пак» Олександр Ладан. У своєму повідомленні керівник компанії пояснив, що санкції Євросоюзу щодо Росії ускладнили логістику. Під забороною виявилося ввезення продуктів малотоннажної хімії, які використовуються у виробництві упаковки. Йдеться про різні розчинники, хімічні реактиви, каталізатори і так далі.

Він також посилається на дані «Комерсанта», за якими вартість перевезень з-за кордону з березня зросла до 140%. На це вплинули, зокрема, і закриті кордони Білорусі для європейських фур.

«З російського ринку йдуть ключові гравці, – пояснює Ладан. – Такі як Henkel (клей), DuPont (пластини для виробництва форм), Sun Chemical, Siegwerk (фарби). Пошук альтернативи і процес переорієнтації займає час. Зростає і вартість базових полімерів, незважаючи на те, що їх виробляють російські компанії. Вони також залежать від імпортних складових. Швидко замінити все не вдається».

«Можливість поставок з Китаю зараз також обмежена. При цьому ми чітко усвідомлюємо дві речі: ми не можемо підвищувати ціну «симетрично» сумарному «вхідному» зростанню і ми не можемо «проковтнути» таке зростання за рахунок свого прибутку. Його просто не вистачає на це. Тому ми вимушено переглядаємо поточні ціни у бік збільшення від 10% до 30% залежно від складу плівок, сировини та матеріалів, які ми використовуються, а також умов оплати», – зазначив він

Компанія «Нео-Пак» була заснована у 2010 році. На сайті компанії зазначено, що вона є найбільшим підприємством Сибіру та Далекого Сходу. Експортує продукцію до Киргизії, Казахстану, Монголії, Білорусі. Виготовляє гнучку упаковку, упаковку для молока, пакети, пауч-пакети, гофроупаковку, термозбіжну плівку.