Дефіцит імпортних препаратів для астми накрив Нижній Новгород, російський аналог не допоміг хворій
28.04.2022   //  

Слідом за гормональними препаратами закордонного виробництва в аптеках Нижнього Новгороду почали зникати ліки для лікування астми.

Про це пише видання «NN.RU» посилаючись на допис мешканки Нижнього Новгороду у соціальній мережі «ВКонтакте». Вона скаржилась губернатору області Глібу Нікітіну:

«Дали рецепт на отримання ліків «Фостер», в аптеці його немає, і коли буде невідомо, аптекар сказав — може, й не буде взагалі. Людина працює на заводі, задихається, закашлюється. І як у такій ситуації бути?».

Жінці поставили діагноз «бронхіальна астма» і дали рецепт на отримання препарату «Фостер». Проте в аптеках його знайти не вдалось, російські аналоги не допомогли і хвора опинилась у лікарні.

Проблема із дефіцитом імпортних ліків у аптеках Нижнього Новгороду виникла ще в березні. Тоді місцеві так само скаржились області на нестачу в аптеках деяких життєво необхідних гормональних препаратів щитовидної залози «L-тироксин» та «Еутірокс».

Сьогодні проблема з дефіцитом чи відсутністю ліків іноземних виробників стає масштабною. Дієві препарати для хворих на астму зникли також у Калінінграді. У Омську попит на препарати для щитовидки зріс в десять разів: у паніці люди роблять запаси на рік уперед. А у Новосибірську, через проблеми з поставками, лікарі самі радять оперувати варикоз негайно, поки є старі запаси.