Ресторани Севастополя переписують меню під «демократичний сегмент», проблеми навіть з рибою
26.04.2022   //  

Кримські ресторани через подорожчання алкоголю та продуктів місцевого виробництва  піднімають ціни та спрощують меню.

Про це повідомляє радіо «Супутник у Криму», посилаючись на голову спілки рестораторів Севастополя Дениса Штукатурова.

За його словами, для рестораторів настали важкі часи, постачальники підняли ціни на все, включно з товарами місцевого виробництва.

«На вина та міцні напої ціни підскочили прям серйозно. Тобто насамперед переглядатимемо ціни на найближчий сезон на алкоголь. На продукти ціни теж підвищуються, тому зараз практично всі взяли стратегію щодо перегляду меню. Хтось із fine dining (вишукана кухня – ред.) знаходить вихід у поступовому відході від високої кухні в більш демократичний сегмент», -сказав Штукатуров..

Зазначається, що виробники в Криму у гіршій ситуації ніж в Росії — вони у жорсткіших умовах щодо поставок сировини та реалізації продукту. Проблеми торкнулися виноробів, які зіштовхнулися із подорожчанням пляшки, пробки, саджанців, добрив та іншого, а також виробників риби та морепродуктів.

«Ми стикаємося з проблемою, що зараз більшу частину нашої риби забирає материк за будь-яку ціну, тому що вони самі відчувають дефіцит цих товарів, морепродуктів: руйнуються ланцюжки постачання іноземних і так далі. Зараз буде дуже сильний перегляд всього ринку», – сказав Штукатуров.

Тим часом в Криму, на його думку, хороші ресторани перекваліфікуються в заклади «з максимально лояльними цінами та зрозумілою їжею».

Нагадаємо, у звязку з вторгненням в Україну влада РФ оголосила у низці регіонів «жовтий» рівень «терористичної» загрози. У тому числі і в Криму. Відтак туристична асоціація АТОР повідомила, що цього року Крим недорахується 90% туристів, яких влада орієнтуватиме на відпочинок у Дагестані.