У Бельгії через санкції застрягли 8 тисяч дорогих Lexus, Cadillac і Mercedes для Росії
25.04.2022   //  

Близько восьми тисяч дорогих автомобілів, зокрема останні моделі Lexus, Cadillac і Mercedes, що призначалися для відправки до Росії, застрягли в порту міста Зебрюгге в Бельгії через санкції, накладені щодо РФ після вторгнення в Україну.

Про це пише видання «Медуза» з посиланням на «The Wall Street Journal».

Автомобілі прибули до Бельгії на початку квітня з Азії. Їх планували відправити до Росії, але автомобілі потрапили під заборону на розкіш, яку запровадили країни Євросоюзу. В рамках цих санкцій до Росії з ЄС заборонено ввозити автомобілі вартістю понад 50 тис євро.

«Автомобілі потрапили під заборону на експорт предметів розкоші, але тут також застрягла ціла низка інших товарів, що підпадають під інші санкції. Автомобілі, швидше за все, не перевозитимуть упродовж тривалого часу, оскільки вони, ймовірно, будуть продані на інші ринки», – повідомив директор автомобільного терміналу порту Марк Адріансенс.

Він сказав, що не знає, хто є покупцем автомобілів у Росії чи хто ними володів на момент перевезення.

Зебрюгге — один із найбільших у Європі портів з перевалки автомобілів, через який проходить понад два мільйони машин на рік. Представники порту повідомили, що для перевірки заблокували більше однієї тисячі контейнерів, призначених для Росії, і схожі проблеми має низка інших експортних центрів по всій Європі.