У Новосибірську однофамілець Зеленського оголосив голодування, бо через прізвище не може знайти роботу
24.04.2022   //  

45-річного інваліда третьої групи із Новосибірська Сергія Зеленського не беруть на роботу навіть у ті компанії, де формально є квоти на інвалідів. Він розповів сайту ngs.ru про дискримінацію за прізвище, як у президента України Володимира Зеленського.

За словами Сергія Зеленського, щойно він приходить на співбесіду, розпочинаються розмови про політику. Причому почалося це задовго до лютого 2022 року.

«Я прийшов на електромонтера до першої міської лікарні влаштовуватись ще рік тому. А головний інженер мені каже: чого тобі родич не допоможе?», – згадує чоловік.

Тепер працевлаштуватися стало ще складніше – Сергію поставили діагноз «ішемічна хвороба серця» та дали 3-ю групу інвалідності. Деякий час він не працював, отримував пенсію та лікувався, у лютому 2022-го відчув себе значно краще і вирішив, що настав час повертатися до праці. Але досить швидко Сергій Зеленський виявив: по-перше, на інвалідів, схоже, не чекають навіть там, де за квотами для них створені робочі місця, а по-друге, його гарне прізвище тепер звучить як вирок.

«Що робити, якщо я звертаюся до керівника, а він, відкриваючи паспорт, дивиться і каже: шановний, а ти не родич? Все ж таки керівники бюджетних організацій трясуться за свої крісла, і перш за все вони думають завжди: а що буде, якщо товариша з таким прізвищем працевлаштувати? А раптом великий начальник буде незадоволений?» – розповів Сергій Зеленський.

За словами Сергія, роботу він шукає через центр зайнятості, але це не рятує його від відмов. За останні півтора місяці Зеленський побував на трьох співбесідах. Він намагався влаштуватися в ТОВ «РЖД-Техсервіс», Дирекцію аварійно-відновлювальних засобів Західно-Сибірської залізниці, а також стати комірником в Новосибірському метрополітені.

При цьому питання про національну належність та родинні зв’язки з президентом України порушувалися на кожній співбесіді, а до працевлаштування справа так і не дійшла. Зневірившись, він навіть звернувся до ФСБ, щоб контррозвідники дали йому точну відповідь, що він не родич Володимира Зеленського. Поки що відповіді не отримав.

Сергій Зеленський оголосив триденне голодування, про яке сповістив ЗМІ та губернатора Новосибірської області Андрія Травнікова («Єдина Росія»).