«Спецоперація»: Поліція Пскова перемогла синьо-жовтий паркан
24.04.2022   //  

Жителька Пскова щовесни фарбувала паркан у синій і жовтий кольори, але цього року сусіди викликали поліцію. Паркан уже перефарбовано. Про це пишуть Телеграм-канали заблокованих Роскомнаглядом «Псковської губернії» та «7х7 – Горизонтальна Росія».

У мікрорайоні Крєсти жінка традиційно щовесни фарбувала паркан біля свого будинку в синій та жовтий кольори. Увечері 22 квітня вона знову вирішила його оновити, але на неї поскаржилися жителі сусіднього будинку. Поліція прибула на місце, щоб розібратися із «пропагандою ворожої держави». «Небезпечний» паркан перефарбували за дві години.

Читачка «Псковської губернії» згадала в коментарях, що в 2014 році на зупинках Пскова замінили таблички з розкладом руху автобусів, бо вони були синім по жовтому. Крім того, на стадіоні «747» були жовті та сині сидіння, але їх замінили на нові у кольорах Росії.

Інші читачі назвали нинішній випадок «спецоперацією із боротьби з парканом». Хтось написав, що «треба електрошафу біля будинку обписати лозунгами поверх бруду та іржі. Хай Росмережі перефарбують під протокол поліції». Ще коментатори травлять анекдоти, закликають прибрати синій із прапора Росії та побоюються за власні синьо-жовті квіти.