Через санкції великий уральський завод підняв ціни комбікорму на 40% і обмежив продаж
24.04.2022   //  

Через санкції Богдановицький комбікормовий завод у Свердловській області підняв ціни на 40% та обмежив продаж десятьма мішками в одні руки. Про це написав «Комерсант».

Богдановицький комбікормовий завод займає десь 50% ринку Свердловської області. У зв’язку зі зміною логістики поставок імпортних товарів та валютні коливання він підняв ціни на 40%. За словами заступника гендиректора Олега Хам’янова, кормові добавки підприємство купувало у європейських партнерів, які не хочуть розривати контракти, але через санкції не можуть торгувати безпосередньо. Тому заводу доводиться завозити товари через інші країни, що вплинуло на витрати на логістику. Хам’янов заявив, що на підприємстві з побоюванням дивляться на російські аналоги імпортних компонентів, бо складові, які використовуються наразі, дозволяють зберігати високу якість продукту.

У березні завод обмежив продаж комбікорму до десяти мішків в одні руки. Це назвали заходом проти спекуляцій на ринку через високий попит після початку вторгнення Росії в Україну. І необхідністю відвантаження комбікорму своєму акціонеру – групі «Сібагро».