Через надто малу пенсію росіянин «замінував» пенсійний фонд і отримав три роки умовно
23.04.2022   //  

Невдоволений розміром пенсії чоловік «замінував» будівлю пенсійного фонду в місті Торжок Тверської області РФ. Його засудили до трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном один рік. Про це написало місцеве видання «TverNews.Ru».

Як сказано в матеріалах справи, чоловік був незадоволений встановленим йому розміром пенсії, тому в нього були претензії та особисті рахунки до Пенсійного фонду, зокрема до Клієнтської служби в Торжокському районі Відділення Пенсійного Фонду Російської Федерації по Тверській області. Він повідомив 12 січня під час розмови по телефону з провідним спеціалістом-експертом Контактного центру відділення ПФР про майбутній вибух у будівлі на вулиці Луначарського. Туди прибули спецслужби, всіх евакуювали, роботу установи зупинили. Однак вибухових речовин та пристроїв виявлено не було.

Торжокський міжрайонний суд визнав 67-річного «мінера» винним у злочині за ч. 2 ст. 207 КК РФ (тобто «завідомо хибне повідомлення про вибух, що готується»). Чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном один рік.