В школах Кемерова без жодних узгоджень забирають гроші на «посилки солдатам» з батьківських коштів
20.04.2022   //  

У Кемеровській школі для дітей-інвалідів батьків змушують писати листи та купувати продукти солдатам російської армії в Україну. Цю інформацію редакції Сибір.Реалії підтвердили три різні джерела. Зокрема, вони передали виданню скрін листування шкільного керівника з батьками.

За словами батьків школи для дітей-інвалідів, про збирання грошей на «посилки солдатам» російської армії в Україну їм повідомляють вчителі усно, а в чаті викладають фото закуплених продуктів або просто повідомляють, що на гроші, зібрані на потреби класу з батьків, купили продукти для «посилки солдату».

«Це практика у всіх освітніх закладах, навіть у дитсадку моєї дитини. Якщо гроші на потреби класу вже зібрані, беруть прямо звідти. Навіть не узгоджуючи з батьками. Якщо ні, то збирають. Тим, хто не хоче здавати, починають ускладнювати життя», – повідомляють батьки.

Наприклад, дитину можуть примусово відправити на лікарняний.

«Тим, хто не здав «на посилку», лікар при дитсадку/школі пише довідку: «Грві». А у лікарні за місцем проживання відмовляються дати довідку про те, що дитина здорова з формулюванням: «На довідку не даємо довідку». Тому в більшості випадків батькам простіше віддати 300-500 рублів на посилку солдату або на «пілотку до 9 травня», в яких клас співає пісню, – повідомляють батьки. – У цьому випадку вбиває, що діти-інваліди. У таких дітей один із батьків працювати не може в принципі: він знаходиться по догляду за хворою дитиною. Там і ДЦП, і візочники. Знайшли, у кого гроші збирати», ​​- обурюються співрозмовники.

У школі, листування з учителями якої батьки надіслали до редакції, коментувати ситуацію відмовилися.