Мешканці Липецька відповіли, чи зачепили їх санкції: «Ціни стали неможливими»
20.04.2022   //  

Липецьке видання «Gorod48.ru» запитало містян, чи зачепили їх санкції.

Дехто на відеокамеру відповідав, що ні. Ті ж, кого зачепили санкції, говорили про підвищення цін та неможливість поїхати відпочити за кордон.

Була й третя категорія людей, які відповіли, що не помітили санкцій тому, що у них мало грошей, а отже й можливостей, тож обмежувати їх далі вже нема куди.

Тут деякі відповіді мешканців Липецька а також коментарі під відео:

«Вони зачепили нашу країну, отже, зачепили і мене. Наприклад, мені сьогодні треба було отримати зарплату, а мені чомусь її не вислали»

«Мені здається кожна людина зачеплена цими санкціями. Ціни стали неможливими. Все дуже дорого»

«Санкції тільки починають діяти. Наприклад, у Прибалтиці вже неможливо проїхати через кордон, далекобійники зібралися в довгу чергу машин, порти перекриті. Логістичні ланцюжки починають руйнуватися. Половина товарів із полиць може зникнути, запчастин на авто залишилося на один місяць. Влітку вже можуть початися крадіжки авто, щоб їх розбирати на запчастини, водіям доведеться посилювати захист від угонів. Деякі підприємства вже переходять на чотириденний робочий тиждень, у Липецьку швидше за все теж так буде, оскільки виробництво товарів не зупиняється, а їх реалізація значно знизиться, якби уряд не підвищував ціни на продукти харчування»

«Мене санкції взагалі не турбують. Як був на соціальному дні, так і залишусь там. Мені вже опускатися нікуди через якісь санкції»

«Санкції ще й не розпочиналися. А ось картоплю я б порадив посадити»

«Все ж таки соромно бути бідними. Я росла в бідності, повірте, це так соромно, коли в тебе і будинок поганий, і одягнути і поїсти майже нічого і через цю бідність навіть вчителька скаже: «Вас людьми не вважають», хоча жили чесно і вчилася на відмінно. Співчуваю всім малозабезпеченим»

«Я цього року збиралася за кордон, але не вийшло. Що тепер зробиш? Я тоді думаю на південь поїхати. У Сочі або в Осетію»

«Санкції не зачепили, бо раніше не було грошей, і зараз немає грошей»

«Я впевнена, що китайці не залишать нас без продуктів, без одягу»