У Пскові скаржаться на подорожчання побутової хімії: «Ціни шалені. Вдвічі, розумієте»
19.04.2022   //  

Традиційне генеральне прибирання до Великодня влетить в копієчку: у магазинах Пскова значно подорожчала побутова хімія. Про це пише державна телерадіокомпанія «Псков».

Кореспондентка Ірина Коваленко пройшлась магазинами. Покупці пильно розглядають побутову хімію на полицях. Цінники збивають псковських господарок із пантелику.

«По порошках, так. Я шокована. Через день прибігаю і дивлюся, коли ж знизяться ціни. Ні, не знижуються. Я можу сказати, що ціни шалені. Вдвічі розумієте. Я не знаю, за рахунок чого, із чого складається ціна», – каже Тетяна Іванова.

Нещодавно трикілограмову пачку прального порошку відомих іноземних брендів можна було придбати за 350 рублів (для переведення цін у гривні діліть приблизно на 3). Тепер ціна зросла до 600 рублів із гаком. Найбільше подорожчали капсули для прання. Вартість 30 штук сягає 2 000 рублів. Кусаються і ціни на кондиціонери для білизни, миючі засоби.

Один із найпопулярніших засобів для миття посуду на початку березня коштував близько 155 рублів, а в магазинах економ класу його можна було знайти за 99 рублів. Сьогодні цінник підскочив до 249 рублів, і при цьому продукція продовжує залишатися товаром підвищеного попиту. На вітрині повісили оголошення: не більше 5 штук в одні руки.

Найбільше подорожчали товари іноземних брендів. Так, одна з компаній заявила про ріст цін у середньому на 40% ще на початку березня. Не так швидко, але зростають ціни і на вітчизняну продукцію, а населення, схоже, переключилося із цукру на побутову хімію.