«У них щось своє взагалі було?»: КАМАЗ просить у місцевих заводів хоча б дверні замки
18.04.2022   //  

Для виробництва вантажівок татарстанському підприємству КАМАЗ не вистачає матеріалів для двигунів, різноманітних комплектуючих, гальмівних систем, а також дверних замків.

У зв’язку із цим промисловий гігант 14 квітня провів зустріч з місцевими виробниками щоб домовитися про імпортозаміщення, пише місцевий сайт «Бізнес.Онлайн».

На зустрічі з виробниками представники КАМАЗу повідомили, що для виробництва двигунів потрібні нові паливні системи, турбокомпресори, жароміцні колектори, алюмінієве лиття, хомути, клапани, системи фільтрації олії та палива. Тобто все те, що закуповували в Європі.

Та навіть зробити кабіну сучасної вантажівки росіяни самі не в змозі. Зокрема, для інтер’єру необхідні системи термо- та шумоізоляції, заглушки, датчики, склопідйомники і, навіть, замки для дверей.

Також шукають електроніку, системи очищення повітря, фільтрацію, гідравлічні, гальмівні системи. Також є потреба в імпортозаміщенні гідравлічних насосів, певних видів тросових лебідок і гідроциліндрів підйому кузовів.

Окрім деталей для виробництва промислове підприємство шукає де купити різноманітні добавки, смоли, газифікатори.

«Якоїсь миті у залі почали перешіптуватися люди: «У них там взагалі хоч щось своє було?!», – цитує сайт присутніх.

Замінювати комплектуючі західного виробництва окрім КАМАЗу вирішувати доводиться Казанському вертолітному заводу та ще низці енергетичних компаній.

«КАМАЗ» постачає техніку для російської армії. Компанія потрапила під санкції Європейського Союзу, влада Татарстану прогнозувала відправлення у вимушений простій 15 тисяч її працівників через зупинення постачання заводам іноземних запчастин. Тепер КАМАЗ розглядає два виходи з кризи: або переорієнтуватися на випуск старих «радянських» моделей вантажівок, або сподіватися на постачання запчастин з Китаю.