Росіян змушують доплачувати половину вартості путівок на курорти Туреччини
18.04.2022   //  

Мешканцям Челябінська (РФ), що раніше купили путівку в Туреччини у крупних федеральних туроператорів Sunmar, Coral, Pegas и ANEX Tour, доведеться доплатити по 150–300 евро.

Про це пише «Челябинск онлайн».

Доплату пояснюють тим, що раніше туроператори мали власні чартери – AzurAir, PegasFly, Pegasus Airlines. Після введення санкції на ці рейси поставили турецькі авіалінії, політ на яких дорожчий.

Турфірми по закону мають право так поводитися – вони оформлюють тепер як ануляцію старого тура. Тому турист або доплачує і летить, або його гроші переводять на депозит. Вилетіти в Турцію можна буде з 29 квітня з чотирьох міст: Москва, Санкт-Петербург, Казань та Єкатеринбург. Доплата на денному рейсі складає 250-300 євро з туриста, нічний дешевше – 150-200 євро.

«Якщо летіла сімейна пара, у них путівка коштувала 65 тисяч рублів, доплата буде 30-40 тисяч – як половина тура. По ідеї, туроператори не повинні були цього робити, але вони користуються нашим безвихідним положенням. Виходить, що ми рятуємо турецьких туроператорів, а своїх туристів підводимо», – заявив власник турфірми «Мега Тур» Олег Єжов.

Раніше туроператор TEZ Tour через санкції до російських авіакомпаній оголосив про відміну польотних програм до Болгарії, Греції та Кіпру на весь сезон 2022 року, а в Туреччину та Єгипет до 31 травня. Повернення грошей туристам не розглядається, їм запропоновано самостійно добиратися до місця бажаного відпочинку.