У Волгограді через стрибки цін на будматеріали зупинилося будівництво ЖК, в якому вже продали квартири
16.04.2022   //  

У Волгограді  зупинилася добудова п’яти багатоповерхівок житлового комплексу «Галактика». Про це йдеться в статті сайту «Волгоград онлайн».

Кінцевий власник підприємства, яке будувало ЖК, повідомив, що причиною заморозки будівництва стала нестабільність на ринку нерухомості, яка вплинула на вартість матеріалів, умови кредитування та оформлення іпотеки.

Також забудовник не може надати кінцевий кошторис до банку, що передбачено законодавством, оскільки ціни на матеріали змінюються буквально щодня.

«90-ті повернулися, розпочалася зупинка економіки регіону! Забудовник зупинив будівництво вже проданого багатоквартирного житлового будинку у ЖК «Галактика», – цитує сайт місцевий telegram-канал. – Про це повідомили власники квартир у недобудованому ЖК «Галактика» у День космонавтики. Символічно! ЖК повинен був побудувати 6 будинків, у результаті зданий один, другий мали добудувати наприкінці 2022 року, всі квартири розпродали. Але сьогодні власників попередили про заморожування будівництва. Кажуть, поки що на три місяці. Народ не вірить!».

За даними Інспекції держбудконтролю, у будинку, який мали добудувати цього року, є пайовий учасник, який вклався у будівництво нерухомості.

Відзначимо, що коливання на ринку нерухомості та будівельних матеріалів зумовлене санкціями, накладеними західними країнами через повномасштабне російське вторгненн.