Кінотеатри Красноярська без голлівудських блокбастерів перетворять на магазини, як в 90-х
16.04.2022   //  

Через недоступність фільмів  Голлівуду російські кінотеатри  втратили 75-80% зборів, їх діяльність стала збитковою. Тепер кінотеатри змушені будуть закриватися або здавати свої приміщення в оренду торгівлі.

Про це  «ТВК Красноярськ» розповів керівник красноярського «Епіцентра» Сергій Ліпов.

«Якісь кінотеатри будуть закриватися, якісь будуть шукати інші можливості. Наприклад, здавати площі під магазини, мебельні салони. Ми вже це проходили в 90-х. Тоді в Красноярську із існуючих 14 кінотеатрів залишилося два. Інші були перепрофільовані під магазини», – сказав Ліпов.

По його словам, зміна репертуару на радянські та російські фільми економічно невигідна. Зараз кінотеатр показує «Брат» та «Брат 2», а ще фільми, що вийшли  в січні-лютому 2022 року.

Також в Краснорську з 14 квітня в прокат пустили  радянський фільм «Любов та голуби», на показ якого глядачів приваблюють відреставрованою версією стрічки та оновленими звуком і зображенням. Також на глядачів очікує бонус – відео про те, як створювали цей фільм. Вартість квитка 330 російських рублів або майже 117 гривень.

Ще на початку березня, після запровадження перших санкцій по країні-агресору, Асоціація власників кінотеатрів Росії попередила про високий ризик ліквідації галузі за умов санкцій, тому що кількість та якість російських фільмів не зможе закрити повну потребу кінотеатрів у контенті. У зв’язку з цим російські кінотеатри почали закриватися. Наприклад, через відсутність західних блокбастерів закрився найстаріший кінотеатр Пскова.