Після росту цін жителі Омська почали відмовлятися від ремонту другорядної техніки
15.04.2022   //  

Жителі Омська (РФ) пішли в режим економії та відмовляються від ремонту не найнеобхідніших девайсів, повідомляє omskinform.ru з посиланням на власників місцевих майстерень з ремонту гаджетів та побутової техніки. (для переведення у гривні діліть приблизно на 3).

Директор ТОВ «Тонер Сервіс Омськ» Ілля Глухов розповів, що ціни у них зросли, і загалом люди почали звертатися рідше, а іноді – навіть відмовлятися від вже зроблених замовлень. Як приклад він навів історію, як нещодавно клієнти відмовилися від дорогого ремонту струменевого кольорового принтера. Щоб повернути його до життя, сьогодні потрібно витратити 12 тис. рублів, а ще недавно це коштувало 7 тисяч, і послуга була більш затребувана.

«Наш бізнес повністю залежить від курсу долара. У березні ціни на деякі позиції зросли вдвічі. І назад «відкочуватися» поки що не поспішають. Справа в тому, що замовлені деталі ідуть до двох тижнів», – розповів Ілля Глухов.

У свою чергу керівник компанії, яка займається ремонтом телевізорів, холодильників, пральних машин, Наталя Южакова теж розповіла про зростання цін. Ряд робіт у її майстерні подорожчав на 25% через зростання цін на запчастини.

Видання з’ясовувало також щодо ремонту продукції Apple. Офіційний коментар від авторизованого сервісу Apple видання не дочекалося. Проте на «клієнтському» рівні журналісти з’ясували, що ремонт «яблучних» гаджетів, як і раніше, проводиться. При цьому ціни трохи зросли. Наприклад, зміна акумулятора для айфона коштуватиме 3 тис. рублів, залежно від моделі.

За даними видання, у березні більшість мережевих магазинів Омська скасували розстрочку на побутову техніку та електроніку. При цьому, відмов на видачу кредитів на покупку побільшало. Услід за падінням рубля ціни на товари різко зросли. Майже одразу після його зміцнення техніка почала дешевшати, щоправда, не до рівня другої декади лютого. Ціни залишаються вищими на 25–40 %.