В Пермі дорожчає шкільна форма, на нову уніформу ціна виросте на третину
14.04.2022   //  

Швейні фабрики підняли ціни на шкільну форму в Пермському краї РФ на 20-25%. Перед новим навчальним роком форма для дітей може стати дорожчою на третину.

Про це пише видання «Аргументи и Факти. Пермь».

Представники швейних фабрик кажуть, що скупилися тканиною ще восени. Але на тканину, що отримали після спецоперації, ціни вже змінилися. Представники магазинів кажуть, що виробники для них вже підняли відпускні ціни на 20-25%.

«У середньому ціни фабрик, які шиють форму на замовлення або реалізують вже готову продукцію, підвищилися на 20-25%. При цьому через санкції значно подорожчала фурнітура європейського виробництва. Наприклад, бобіна ниток минулого року коштувала 250 рублів, а тепер – 800 рублів», повідомила директор пермського магазину шкільної форми Олена Байдіна.

При цьому, багато пермських продавців самі змінили цінники на асортимент, що залишився ще з минулого сезону – ціни підняли на 10-15%. Експерти прогнозують, що на нову ж форму перед навчальним роком ціна виросте ще на 20-30%.

Раніше ЗМІ цитували дизайнера Джемал Махмудов, за словами якого в РФ фактично немає власного виробництва тканин – 80-90% її імпортується. Російські ж фабрики працюють тільки на держзамовлення і шиють військову та шкільну форми із матеріалів, які непридатні для звичайної одежі.