У саратівських фітнес-клубах відтік клієнтів, нічим ремонтувати навіть бігові доріжки
14.04.2022   //  

Через санкції, зумовлені повномасштабним російським вторгненням до України, саратівська фітнес-індустрія зіткнулась з проблемою заміни та ремонту тренажерів.

Про це йдеться в статті сайту «Saratovnews».

За інформацією Асоціації операторів фітнес-індустрії, 75% обладнання російських тренажерок – з Європи та США.

Власники саратівських спортклубів відзначають проблеми з придбанням, оплатою та доставкою комплектуючих для тренажерів.

Російський та китайський ринок пропонує аналоги простих позицій на кшталт стійок, гантелей, рам. Але складнощі виникли з високотехнологічними тренажерами, які мають програмне забезпечення західного виробництва.

«Більшість тренажерів є імпортними, і знайти для них комплектуючі — вже зараз проблема, — цитує сайт В’ячеслава Максюту, президента міжрегіональної спортивної громадської організації «Федерація силового екстриму», власника мережі фітнес-клубів. — Тобто, їх просто немає. Ми планували міняти запчастини в бігових доріжках та зіштовхнулися зі складнощами».

Водночас представники фітнес-бізнесу відзначають  відтік клієнтів та проблеми з залученням нових. Люди мало купують абонементи.

«Іноді шкодую, що ми займаємося не продажем цукру, а продажем здоров’я, оскільки підозрюю, що найближчим часом людям буде не до спорту та не до моди на гарне тіло», – бідкається саратівський підприємець.