Закрите владою РФ видання показало справжню думку жителів Псковщини про дефіцит ліків
12.04.2022   //  

Комітет з охорони здоров’я Псковської області РФ 8 квітня написав у «Вконтактє», що дефіциту ліків немає, однак жителі області це спростували. Скріншоти їхніх коментарів опублікував Телеграм-канал заблокованого Роскомнаглядом ЗМІ «Псковська губернія».

На сторінці комітету у «Вконтактє» опубліковане повідомлення, що в Псковській області немає дефіциту лікарських препаратів, а їх нестача в аптеках викликана лише підвищеним попитом серед споживачів. Про це повідомила заступниця губернатора Вєра Ємєльянова.

Місцева жителька запитала у коментарях: «Якщо немає дефіциту, тоді як ви поясните, що ми не можемо вже другий місяць отримати Гептрал по інвалідності??? Чоловік не може отримати імунотерапію. Немає препарату вже другий місяць. Немає дефіциту.. Не смішіть людей. Ми інваліди і тепер лягати і повільно повзти на кладовище». Інша жінка пише про відсутність онкопрепарату: «Чоловіку терміново потрібен Ніволумаб».

Ще у коментарях до допису стверджують, що в смт Палкіно немає інсуліну, і відточують майстерність сарказму: «На складах, чи шо? як і цукор???», «У нас усе усюди зашибісь».

Кільком коментаторам комітет відповів. Один скаржився, що ніде немає карбамазепіну та аналогів, однак йому відповіли, що лікар має підібрати заміну терапії на час відсутності препарату. Мовляв, закупівлі препарату наразі тривають. Інший питав, де можна купити інсулін пенсіонерці. Він отримав відповідь, що наявність непільгових препаратів треба уточнювати в аптеках, а стосовно пільгових – писати в особисті повідомлення комітету.