У Волгограді впав попит на айфони, які Apple перетворює для росіян на звичайні «кнопкові телефони»
12.04.2022   //  

Після різкого стрибка цін та ажіотажного попиту у Волгограді техніки Apple почала дешевшати, а покупців модних гаджетів стало менше. Вони жаліються, що все більше функцій стають недоступними і побоюються, що коштовний смартфон найближчим часом перетвориться на звичайний «кнопковий телефон».

Про це йдеться у статті сайту «Волгоград.Онлайн».

На здешевлення Iphone вплинули нові обмеження виробника для російських користувачів.

Так, після накладення санкцій компанія Apple відімкнула сервіс Apple Pay та призупинила підтримку російських карт «Мир» в платіжному еплівському сервісі. Крім цього, очікується блокування оплати в App Store за номером телефону, призупинення оформлення розширеної гарантії за програмою Apple Care+, а продаж техніки буде можливий лише за підпискою.

«По суті, айфон перетворюється у звичайний телефон. Очевидно, доведеться відвикнути від речей, які створюють звичний комфорт», – цитує сайт волгоградця В’ячеслава.

Також для росіян зросли ставки за кредитами на придбання техніки. Як відзначили в магазині Icloud, раніше у них як мінімум 50% покупців брали айфони у розстрочку. Тепер погоджень кредитів стало в рази менше.

Операційний директор волгоградського магазину техніки розповів, що протягом останнього місяця просадка з продажів телефонів Apple склала 30%. Великих закупівель підприємство наразі не робить.

Під вказаною новиною чимало коментарів відвідувачів сайту. Деякі з них припускають, що така ж доля чекає і телефони на андроїд-системи. Інші бідкаються дороговизні й нарікають, що не встигли виплатити кредити.