Росіяни відмовляються від придбання нових автомобілів навіть з Китаю
08.04.2022   //  

На Росії продажі автомобілів у березні впали на 63% у порівнянні з цим же місяцем минулого року, повідомляє місцева Асоціація європейського бізнесу (прес-реліз).

Загалом у березні було продано 55 тисяч нових авто. Це друге мінімальне значення за історію. Найменше було лише на початку ковідної епідемії у квітні 2020 року (38 тис).

Найбільше в Росії, як і раніше, продає АвтоВАЗ, потім йдуть корейські KIA та Hyundai. Також у топ-10 європейські, японські та російські виробники. Але обвал продажів із «недружніх» країн не дозволив автомобілям із «дружнього» Китаю потрапити до Топ-10. Продажі китайських автомобілів також впали: Haval: -44%, Geely: -14%, Chery: -79%, Changan: -36 %.

Російське видання «Автоновості дня» наголошує, що до найсильнішого обвалу російського авторинку останнім часом призвели безпрецедентне зростання цін та інші економічні «потрясіння» березня.

Нагадаємо, у березні сотні міжнародних компаній прийняли рішення піти з ринку РФ через напад Росії на Україну і введення санкцій, що послідувало за ним.