Воєнком приховав кількість красноярців вбитих на війні в Україні, заявивши що рахувати загиблих «це вульгарно»
07.04.2022   //  

Військовий комісар Красноярського краю Андрій Лисенко під час прес-конференції на запитання про кількість втрат серед красноярців відпові, що рахувати загиблих – це «в якійсь мірі вульгарно», повідомляє Telegram-канал «сибирьмедиа» з посиланням на «Борус».

«Це трагедія держави, яка втратить громадянина, якщо в нього не було сім’ї, то, на жаль, не народилися діти. Тому, про цифри: скільки в нас загинуло, скільки у нас красноярців поранено – ми не ведемо таку статистику, розумієте… нам це… ну, я вважаю, що це навіть певною мірою вульгарно», – заявив Лисенко.

«Ми з кимось будемо рівнятися, чи що? З сусідніми суб’єктами будемо порівнювати: скільки у вас, скільки у них? Чи братимемо між районами, порівнювати? У такому районі стільки, а в такому – стільки?», – запитує він.

«Я вважаю, ще раз повторюся, так: будь-який громадянин Російської Федерації нашій державі дорогий. А мені, як військовому, будь-який наш красноярець, який не повернувся назад до батьків, до дружини та сім’ї, дуже дорогий. І я вважаю, що від цифр і кількості – скільки там чого й кого, говорити просто недоречно», – заявив Лисенко.

За останніми офіційними даними влади Красноярського краю та муніципалітетів, відомо про 10 загиблих в Україні уродженців регіону. При цьому, за спостереженнями журналістів, чиновники вже кілька тижнів не звітують про смерті.