У Твері визнали, що в більшість «дружніх» режиму країн літати або дорого, або нема чого
07.04.2022   //  

РФ із 9 квітня відмінила коронавірусні обмеження авіасполучення з 52 країнами. Прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін назвав їх «дружніми». Видання «ТВТверь» проаналізувало перелік і зробило висновок, що в більшість країн літати або нема чого, або не по кишені.

Як пише видання, в більшість цих країн і при більш сприятливій обстановці у світі майже ніхто не літав. На мандрівку в інші навіть у кращі часи далеко не всі могли знайти гроші.

До країн, як делікатно висловилось видання, немасового туризму можна віднести: Алжир, Афганістан, Боснію та Герцеговину, Ботсвану, Венесуелу, Зімбабве, Ірак, Кенію, КНДР, Кувейт, Ліван, Лесото, Малайзію, Мозамбік, М’янму, Намібію, Пакистан, Перу, Ефіопію.

До країн з розвиненим туризмом, але дуже дорогим перельотом (як правило, проживання в готелях та їжа обходяться недорого): Аргентина, Бахрейн, Бразилія, В’єтнам, Гонконг, Індія, Індонезія, Йорданія, Китай, Коста-Ріка, Маврикій, Мадагаскар, Мальдіви, Саудівська Аравія, Сейшели, Таїланд, Танзанія, Філіппіни, Шрі-Ланка, ПАР та Ямайка.

Отже, із традиційних напрямків із розвиненим туризмом, які ще можуть бути доступні у фінансовому плані, лишились: Єгипет, Ізраїль, Оман, Сербія, Туніс, Туреччина, Молдова.

Коли відбудуться перші перельоти, не повідомляється. Не відомі й ціни, так само як і те, чиї літаки туди літатимуть, адже європейське небо закрите для російської авіації, а самі літаки зазнали арештів у закордонних державах через припинення лізингових програм.

Нещодавно «Асоціація туроператорів Росії» опитала низку представників туристичного та авіаційного ринків. Частина пропонувала ввести режим «сьомої свободи повітря», тобто відкрити російське небо для авіакомпаній з «дружніх» та «нейтральних» країн (умовно Венесуела або Туреччина), щоб ті літали з Росії в треті країни. Наприклад, із Москви на курорти Єгипту або Таїланду. Інші опитані поскаржились, що це вдарить по російських авіакомпаніях, чиї літаки «стоять на бетоні». Також багато хто скаржився, що російську владу зараз узагалі нітрохи не цікавить, чи мають росіяни можливість літати за кордон.