Витрати на харчі у Липецьку (РФ): «Ми звикли до злиднів, годуємо армію чиновників, які не можуть керувати»
06.04.2022   //  

Частка продажу харчових продуктів, включаючи напої та тютюн, складає 24,6 мільярдів рублів, або 50,3% від усього обороту роздрібної торгівлі в Липецькій області в січні-лютому 2022 року. Про це повідомляє видання Gorod48.ru з посиланням на Липецькстат.

У розрахунку на душу населення виходить 43,9 тис рублів (для переведення в гривні діліть приблизно на три). Мешканці Липецька не звикли до такого стану речей, тому коментуючи цю інформацію під новиною зазначили:

«Європейці звикли до стабільності. Тому якщо раптом криза і ціни трохи піднялися, то вони одразу виходять із протестами. А ми звикли до злиднів, бідності, маленьких зарплат! Ось написано – на душу населення 43.9 тисяч – обіг роздрібної торгівлі. А я отримую 20 тисяч, за комуналку віддаю 10 тисяч. а на 10 тисяч живу. Нормальок?»

«Смертність перевищує народжуваність, нічого свого немає. Картопля з Єгипту, насіння соняшника, картопля, буряки – імпортні. По тєліку сказали, навіть німецька глина – зараз жахливий дефіцит (для ліплення). Зарплата жебрацька, квартплата висока!! Годуємо армію чиновників, які ніяк не можуть керувати величезною Росією!»

«Капусту не купити! Цибулю теж. П’ятірка охаміла – ціни скачуть, як м’ячик»

«Після купівлі продовольчих товарів на непродовольчі просто не залишається коштів! Це ж, елементарно, Ватсон!»

«Капуста в Ашані 119,90. Приїхали, думали затаримося, а ціни вищі ніж у П’ятірці та Магніті. Людей досить багато. 100 років там не був та ще 100 не заїду. Не розумію, навіщо туди люди взагалі приїжджають».